Kerstin Balkenborg: ‘Nederlands vastgoed biedt kansen voor Duitse investeerder’

De investeringsdruk in Duitsland stijgt. De omzet op de Duitse woningmarkt was in 2015 nog ruim €23 miljard. In 2016 is slechts €10 miljard behaald. De oorzaak daarvan is dat er nauwelijks goede producten op de Duitse vastgoedmarkt te vinden zijn, die rendement opleveren. Ook voor 2017 zijn de voorspellingen wat het aanbod betreft nogal beperkt [1].

De toenemende druk op de Duitse beleggingsmarkt heeft geleid tot historisch lage aanvangsrendementen en gebrek aan kwalitatief goed beleggingsvastgoed. De van origine Duitse investeerder is zijn weg in Europa aan het vinden, op zoek naar rendement en stabiele cashflows. Nederland is hierbij een voor de hand liggende keuze; Nederland heeft voldoende kwalitatief goed aanbod, is t.o.v. Duitsland relatief goedkoop, herstellend van de crisis en biedt anticyclische kansen. Daarnaast kan de Duitse investeerder zich relatief goedkoop funden bij tal van Duitse banken.

VANDERSTELT begeleidt en adviseert op dit moment een aantal Duitse beleggers die op de Nederlandse markt kansen zien. Daarom zijn wij voor onze Duitse investeerders op zoek naar goede beleggingen in Nederland, en zeker niet alleen op Zuidas-niveau:

Investeringsstrategie Duitse investeerders kopie
In 2016 heeft VANDERSTELT haar team om die reden uitgebreid met Kerstin Balkenborg. Kerstin is afkomstig uit en woonachtig in Duitsland. Na haar studie Vastgoed & Makelaardij aan de Saxion Hogeschool in Enschede heeft zij haar sporen verdiend bij vastgoedorganisatie Dr. Lübke & Kelber en uit dien hoofde heeft zij haar Duitse netwerk ingebracht bij VANDERSTELT. Voor meer informatie over het geschetste zoekprofiel of voor passende proposities kunt u rechtstreeks contact opnemen met Kerstin op 06 – 393 50 158 of stuur een e-mail naar kerstin@vanderstelt.com.

[1] Immobilienzeitung, Der Markt ist leergefegt, 12/2016

Who is Kelly Heerebout

You need update your bio: Edit your profile

TERUG