VANDERSTELT – Nr 8 | Najaar 2023

Mogen wij u inspireren met informatie op het vlak van vastgoed, vermogen en familiebedrijven?

We gaan ons opmaken voor de tweede helft van het zakelijke jaar 2023, en hopelijk bent u heerlijk uitgerust en opgeladen in de zomervakantie! Om de laatste maanden in te gaan met een flinke dosis informatie en inspiratie, hebben wij weer een nieuwe editie van ons VANDERSTELT E-Magazine voor u gemaakt. En ja, onze verwachtingen voor de tweede helft zijn positief, want we merken dat verkopers en kopers druk op zoek zijn in het vinden van een nieuw markt-/prijs-evenwicht.

Deze uitgave staat in het teken van lichtpuntjes. Want zoals u ongetwijfeld ook heeft ervaren, is er veel op de vastgoedwereld afgekomen de afgelopen periode. Hoge inflatie, stijgende rente, meer WWS-regelgeving, stikstofproblematiek, fiscale aanpassingen in box 3; allemaal zaken die invloed hebben op de vastgoedinvesteerders en -bezitters.

In deze editie leest u onder andere de ideeën over rente, inflatie en de vastgoedverwachtingen in de nabije toekomst. Niet van één deskundige, maar van een aantal experts, zoals hoogleraar vastgoed Prof. dr. Tom Berkhout en Bas Rutten, Head of Commercial Real Estate bij ABN Amro. Econoom Edin Mujagić legden we daarnaast ook een aantal specifiek vragen van onze lezers voor.

Bastiaan van Slobbe van Marktlink Capital vertelt over risicospreiding via Private Equity, Frank Hazeleger praat u bij over wat OMU kan beteken in de Utrechtse vastgoedwereld, Robert Rijpstra, advocaat bij Dirkzwager, geeft aan wat de gevolgen zijn van de aangekondigde WWS/huur-wijzigingen en fiscalist Vanessa Knaapen-Cijpers van BDO legt uit wat de mogelijkheden zijn om de overdrachtsbelasting zo beperkt mogelijk te houden als u een alternatief zoekt voor box 3. Michiel Dill, managing partner van Clavis wijst u tenslotte de veilige vermogensweg om van ‘nieuw geld, naar oud geld’ te komen. Ook geven we u weer een overzicht van alle vastgoedtransacties in Nederland in de afgelopen periode.

Dit en meer leest u allemaal (gratis) in ons magazine. Ik wens u veel leesplezier toe en hoop dat wij u veel inspiratie voor een succesvolle eindsprint van 2023 kunnen geven!

Klik hier voor een overzicht van alle edities van het VANDERSTELT E-magazine.

Het VANDERSTELT-magazine

In het digitale (en daarmee milieuvriendelijke) en gratis VANDERSTELT E-magazine delen we onze markt kennis én praten we met verschillende experts over de actuele marktontwikkeling. Ook up-to-date geïnformeerd blijven? Schrijf u in en ontvang elke nieuwe uitgave direct in uw inbox!

VANDERSTELT - E-magazine - Editie 8 Mock-up tekst