“VANDERSTELT staat midden in de wereld van het vastgoed. We weten als geen ander de brug tussen theorie, praktijk en de markt te slaan voor interessante sale en leaseback mogelijkheden van uw vastgoed.”

Sale Leaseback

Heeft u al eens goed nagedacht over de “sale en leaseback” van uw vastgoed op korte of lange termijn? Door de krapte in de vastgoedmarkt is er een groeiende groep investeerders op zoek naar bedrijfsmatige vastgoedinvesteringen. Is uw vastgoed nog uw eigendom? Destijds vermoedelijk een bewuste keuze, maar wellicht op dit moment een heroverweging waard.

Voordelen sale en leaseback

Uit onze ervaring blijkt dat ondernemers sale en leaseback van vastgoed aantrekkelijk vinden om persoonlijke of bedrijfsmatige redenen. Zo biedt het de mogelijkheid om:

  • de verkoopopbrengst in (de core business van) een onderneming te herinvesteren;
  • een kredietaanvraag bij een bank te voorkomen of te omzeilen;
  • de verkoop van een onderneming te bespoedigen;
  • een extra pensioenvoorziening voor ondernemer/eigenaar te creëren;
  • de balans van een onderneming te versterken en te verkorten;
  • een hogere verkoopopbrengst te realiseren, omdat het direct terughuren van een bedrijfspand vaak leidt tot een hogere opbrengst.

Uiteraard dient u zich als ondernemer wel te realiseren dat u maandelijks een huurverplichting aangaat en minder inspraak rondom het bedrijfsvastgoed krijgt. Dit laatste kan echter deels contractueel worden ondervangen door het opnemen van een eerste recht van koop.

Sale en leaseback expert

VANDERSTELT is gespecialiseerd in sale en leaseback vraagstukken die voldoen aan de volgende kenmerken:

Investeringsvolume

Vanaf € 3 mln. per object (geen maximum per object/portefeuille).

Vastgoed

Light industrial, bedrijfshallen, logistiek, zorg en objecten voor een specifiek gebruik.

Verkoper/Huurder

Financieel gezond/stabiel in een toekomstbestendige sector/branche.

Huurcontract

Vanaf 10 jaar.

De unieke combinatie van kennis, kunde, ervaring, marktinformatie en netwerk maken het verschil

Als u “sale leaseback” als trefwoord invoert in Google zult u veel sites vinden die u kundig kunnen uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van deze constructie. Er is kortom voldoende te vinden online over hoe het in theorie werkt. Er zijn echter maar weinig partijen die in staat zijn de verbinding te leggen met kopers/investeerders. Juist dat is de meerwaarde van VANDERSTELT.

Naast de theorie zult u in contact moeten komen met een partner die u integraal kan begeleiden bij de praktische invulling:

  • Is een sale en leaseback het antwoord op uw behoefte?
  • Leent uw vastgoed zich voor leaseback?
  • Welke huurprijs, dan wel verkoopopbrengst is reëel en onder welke looptijd/voorwaarden?
  • Welk type investeerder/koper past bij uw vastgoed en bij uw lange termijn huisvestingsbehoefte?

Dit is de basis van een te maken Investment Memorandum, die we in overleg met u zeer gericht gaan aanbieden bij de meest geijkte investeerders met een investeringsprofiel die voldoet aan uw vraagstuk.

Gratis quick scan en stappenplan door VANDERSTELT

VANDERSTELT is expert op het gebied van tailor made sale en leaseback transacties en daarnaast gespecialiseerd in ‘off market’ beleggingstransacties. De door ons gerealiseerde transacties worden dan ook niet gepubliceerd. Onze opdrachtgevers willen vaak geen onnodige onrust creëren bij personeel of concurrentiegevoelige informatie openbaar maken. Al jarenlang gaan wij uiterst gericht en secuur te werk bij het benaderen van de meest geijkte investeerders voor bedrijfsvastgoed die aansluiten bij de korte- en lange termijn wensen van u als eigenaar. Onze aanpak is grondig, persoonlijk, discreet en ontzorgend. En niet onbelangrijk: wij werken op basis van no cure no pay.

Graag bieden wij u de mogelijkheid om samen te kijken naar of sale en leaseback van uw vastgoed ook in uw persoonlijke of bedrijfsmatige behoeften kan voorzien. Mochten er aanknopingspunten zijn om eens vrijblijvend en persoonlijk kennis te maken bij u op kantoor, laat het ons dan vooral weten.

“Als onafhankelijke partij volgt VANDERSTELT de huidige vastgoedmarkt op de voet en weet zo als geen ander wie de actieve spelers zijn in de markt waarin u zich beweegt.”

Research

Als onafhankelijk expert volgen wij de gerealiseerde vastgoedtransacties op de voet en weten daardoor als geen ander wie de actieve investeerders/kopers zijn in uw gebied, prijsklasse en segment. Zie Markt & Transactieonderzoek voor het meest actuele overzicht. 

VANDERSTELT - Sale en Leaseback - Industrieel
VANDERSTELT - Markt & Transactieonderzoek - kaart Q1 2021