Hoe werkt de wereld van vastgoed en het familievermogen? 

Vastgoed kan een belangrijk aspect zijn in het waarborgen van het familiekapitaal. Voor VANDERSTELT is de professionele particuliere vastgoedbelegger met een belegd vastgoedvermogen van 5 tot 500 miljoen euro dan ook een belangrijke doelgroep. De basis voor dit bijzondere netwerk is gelegd in Jacquelines directeurschap van ING Real Estate Finance. Vaak hebben we te maken met familiebedrijven waar de DGA nog aan het roer staat, maar inmiddels is het vermogen ook steeds vaker ondergebracht in single of multi family offices. Zo kunnen we de overdracht van het vermogen naar de volgende generaties structureren/begeleiden.

Autonomie en discretie belangrijke kernwaarden

Samenwerken met vermogende families en/of hun family offices is een discipline op zich, geeft Jacqueline aan. “Het heeft een heel eigen dynamiek en draait om vertrouwen dat je moet verwerven. Er komt veel emotie bij kijken, maar soms ook een vorm van eenzaamheid in de bedrijfsvoering en daardoor eenzijdige visies. De slagkracht en snelheid waarmee men kan beslissen is daarentegen weer heel groot en bijzonder. Dit type cliënt is vrijwel altijd gehecht aan zijn autonomie, verkiest de anonimiteit en vermijdt de publiciteit. Wij werken daarom altijd discreet, met gedoseerde informatie en zonder publicatie van de transactie.”

“Toekomstbestendige financiële zekerheid voor de huidige en toekomstige generaties, daar zetten wij ons voor in.”

De brug slaan tussen twee type klanten

VANDERSTELT heeft een zeer ruime ervaring met particuliere investeerders en family offices. Dankzij haar carrière bij Bouwfonds en ING, haar studies aan de Universiteit van Amsterdam, de Amsterdam School of Real Estate en Nyenrode, en haar Rics lidmaatschap, heeft Jacqueline daarnaast een groot netwerk opgebouwd van decisionmakers en nationale en internationale institutionele spelers. Transacties vinden om die reden dan ook vaak plaats op het snijvlak tussen die twee verschillende werelden.

“VANDERSTELT begeleidt (des-)investeringen vanuit het familiebedrijf op een vertrouwde en discrete manier.”

VANDERSTELT - Jacqueline van der Stelt

Vond u dit artikel interessant? Abonneer op ons E-Magazine!