Het gezicht van VANDERSTELT: Jacqueline van der Stelt

Jacqueline van der Stelt is al ruim 25 jaar actief in de vastgoedwereld. Ze was onder andere directeur en MT-lid van ING Real Estate Finance en ontwikkelaar bij Bouwfonds. Vijf jaar geleden was het tijd om haar vleugels uit te slaan en voor zichzelf te beginnen. En zo ontstond VANDERSTELT, real estate investment partner. Jacqueline vertelt over haar start, haar missie en haar toekomstplannen. “Ik ben ING enorm dankbaar voor de kansen die en het vertrouwen dat ik heb gekregen.”, gaat Jacqueline van start. “Als jongste en eerste vrouwelijke Regiodirecteur was ik verantwoordelijk voor de portefeuille met vastgoedleningen in Noordoost-Nederland. Ook was ik MT-lid voor Real Estate Finance Nederland. Hier is mijn voorliefde voor het familiebedrijf ontstaan en de basis gelegd voor mijn netwerk.”

Verbinden van mensen, financiën en vastgoed

Met haar team bouwde Jacqueline de portefeuille in enkele jaren op van 1 naar 2,5 miljard euro. Totdat de vastgoedcrisis kwam en het roer drastisch om moest. “Van een commerciële koers, moesten we naar crisismanagement. Dit is goed gelukt, maar ik mistte de commercie en de echte dialoog met de klant. Dat was voor mij de trigger om mijn kernkwaliteiten verder uit te diepen. Ik wilde meer doen met het verbinden van mensen, financiën en vastgoed. En dat kon het beste in mijn eigen bedrijf, onder mijn eigen hoge eisen rondom kennis, kunde, moraal en persoonlijke aandacht voor de mens achter het vraagstuk. Dat was de geboorte van deze investeringsboutique voor het familievermogen; VANDERSTELT,real estate investment partner.”

Brede inhoudelijke scope

Jacqueline is de spin in het web en altijd zelf het aanspreekpunt voor de klant. Daarbij wordt ze ondersteund door een kring van collega’s, dedicated experts en/of eigen adviseurs van cliënten. “We kiezen voor een brede inhoudelijke scope en bekijken vele aspecten die van invloed kunnen zijn op het te beleggen vermogen. De financiële middelen zijn voor ons altijd een extra aandachtspunt bij iedere aan- of verkoop. We kunnen vooraf een goede inschatting maken of iets wel of niet extern financierbaar is en tot welke hoogte. Als het vastgoed niet bancair te financieren is, dan putten we uit ons netwerk om op zoek te gaan naar full equity investeerders.”

Persoonlijk en betrokken

Het begeleiden van een transactie vergt veel research, voorwerk, aandacht, presentatie, focus en begeleiding. En precies dat vindt Jacqueline zo leuk. “Vaak gaan we nog een stapje verder: strategie opzetten, assetselectie, bankselectie, taxatie aansturen…. We denken mee; heeft de klant wel gedacht aan de boete voor vervroegde aflossing van de bank en de coördinatie richting het notariaat? Op verzoek van onze achterban gaan we heel gericht en persoonlijk te werk. VANDERSTELT is niet van het ‘flyeren’ en zo breed mogelijk informatie in de markt uitzetten, dit past niet bij ons en onze clientèle.”

VANDERSTELT - 5 jaar VANDERSTELT
Spraakmakende voorbeelden

Het meest spraakmakend zijn voor Jacqueline de minder voor de hand liggende transacties; “de sale en leaseback van een vrieshuis, de verkoop van één van de eerste grootschalige A1 winkelportefeuilles (100+ miljoen) uit Nederland aan een internationale koper, veel light Industrial transacties in het segment 3-15 miljoen euro (vaak te groot voor het binnenland en te klein voor het buitenland), woningbeleggers die wij nog wel kunnen voorzien van een interessant product… Geen enkele transactie is hetzelfde en dit maakt, in combinatie met het persoonlijke contact, dit werk zo leuk en dankbaar. Eigenlijk ben ik trots op alle transacties, maar vooral op de samenwerking met de klant en het team achter de transacties.”

 

Van crisis naar overvloed

In die vijf jaar is er veel veranderd, geeft Jacqueline aan. “Ik ben begonnen midden in de crisis; een markt met veel aanbod, weinig vraag en nauwelijks financieringsmogelijkheden. Dat is uitgegroeid tot een markt met een enorme vraag vanuit tal van spelers; nationale en internationale institutionele beleggers.” Over tien jaar hoopt Jacqueline haar basis weer flink uitgebreid te hebben en daarnaast de ‘real estate investment partner’-rol meer waar te maken voor families die direct en indirect willen beleggen in vastgoed. “Dan zijn we voor families hun vertrouwenspersoon, ontzorger, vraagbaak voor alle vastgoed- en familie-gerelateerde vraagstukken, bewaker van het familievermogen en waar nodig participeren we.”

 

Een ‘mensen-mens’

Want mensen, dat blijft toch de basis voor Jacqueline. “Ik vind het fijn om echt persoonlijke en lange termijn relaties met cliënten/families te hebben en mijn kennis te delen. Daarom ben ik ook STAK-bestuurder bij een familiebedrijf en Commissaris bij een familiebedrijf met een aanzienlijke vastgoedportefeuille en een installatiebedrijf. Maar een fijn en warm thuis creëren voor mijn kinderen, familie en vrienden, vind ik het allerbelangrijkste. Uiteindelijk zijn het toch de kleine dingen die ertoe doen!”

Plannen voor de toekomst

Jacqueline blijft zich ontwikkelen. “Vanuit onze achtergrond worden we steeds vaker gevraagd om mee te denken als de puzzel nog net niet compleet is. Als er behoefte is aan equity, als een financiering niet rondkomt, bij het toch niet tijdig kunnen afnemen, bij startups… Wij denken mee, adviseren en structureren waardoor de bank wel bereid is te financieren, of we zoeken een andere investeerder uit ons netwerk.” Ook hier gaat het over het op een creatieve wijze verbinden van mensen, financiële middelen en vastgoed. Het DNA van VANDERSTELT.

 

Vastgoedbemiddeling, financiering en maatwerk

Cliënten raadplegen VANDERSTELT niet alleen voor vastgoedbemiddeling, maar ook steeds vaker voor bancaire of non-bancaire financieringen en maatwerkoplossingen op het vlak van equity & advisory. In het volgende VANDERSTELT E-magazine vertellen we u hier meer over. Wilt u nu al meer weten? We vertellen u graag meer!

Zoals u ziet op de VANDERSTELT kaart hebben wij transacties begeleid door heel Nederland.

Vond u dit artikel interessant? Abonneer op ons E-Magazine!