Bouwers/Ontwikkelaars/Eigenaren: nog eengezinswoningen of appartementen met bouwjaar > 2022 op uw balans of in portefeuille?

VANDERSTELT kocht recent een portefeuille aan met appartementen en eengezinswoningen, die voldeden aan de volgende criteria:

  • Verhuurd in het sociale en middenhuur segment o.b.v. een anterieure overeenkomst met nog een resterende exploitatie termijn van 8-13 jaar.
  • Nieuwbouw uit de jaren 2022-2023 en met een mooie afwerking en metrages.
  • Van een ontwikkelende bouwer, die dit pakket de afgelopen jaren na oplevering in eigendom had gehouden…

  1+ 1 = 11? Jazeker!

  En wel om de volgende 11 redenen met ook nog eens voordelen voor alle stakeholders:

   1. Verkoper besloot tot verkoop over te gaan om daarmee een ‘financiële slagkracht’ te creëren om een antwoord te formuleren op de kansen/bedreigingen die de markt momenteel met zich meebrengt…
   2. Hiermee kunnen nieuwe en hoger renderende ontwikkelkansen benut worden door de ontwikkelaar/bouwer. Ontwikkelen en bouwen is immers de corebusiness van deze ondernemingen en niet beleggen…
   3. Nieuwbouwprojecten verkopen immers wel, maar de gewenste 70% voorverkoop laat nog wel eens te wensen over… Het restant kan nu toch in aanbouw genomen worden, wederom op eigen boek.
   4. Hierdoor kunnen nieuwe extra betaalbare woningen toegevoegd gaan worden in deze en/of nieuwe Gemeentenzodat een antwoord geformuleerd kan worden aan het schreeuwende tekort van koop- en huurwoningen in Nederland.
   5. Hiermee wordt een impuls gegeven aan de stilgevallen nieuwbouw-productie, die ook de toeleveranciers hard aan het raken is…
   6. Koper behaalt naast een financieel rendement ook nog een maatschappelijk/sociaal rendement, door op langere termijn te voorzien in een betaalbaar woonprodukt voor huurders-doelgroepen die aan de inkomenscriteria voldoen en niet in de vrije sector kunnen slagen in hun woonbehoefte.
   7. Koper kocht deze woningen met een langetermijnperspectief, onderschrijft de exploitatie-verplichtingen uit de anterieure overeenkomst en was zelfs bereid om de Gemeente tegemoet te komen bij de overdracht door de exploitatie-duur spontaan met +5 jaar extra te verlengen.
   8. Huurders zijn daardoor ook naar de toekomst toe geborgd van een fijn, duurzaam, woonprodukt, wat voldoet aan de laatste duurzaamheidsvereisten en wat huurders voorziet van een lage energierekening.
   9. Huurders weten dat Koper zich als goed huurbaas blijft gedragen en belang heeft bij tevreden huurders, gelet op hun lange termijn beleggingshorizon voor de volgende generaties binnen de familie…
   10. Koper kocht op basis van vrij op naam (binnen 2 jaar na oplevering van deze nieuwbouw).
   11. Verkoper was verzekerd van een zekere deal door de financiële slagkracht van Koper waarbij Koper zonder financieringsvoorbehoud met eigen middelen deze off market belegging kon afnemen.

   VANDERSTELT is expert op het gebied van vastgoedbeleggingen toegewijd aan het familievermogen. Als beleggingsmakelaar zijn we continue op zoek naar de pareltjes in de markt voor slagvaardige investeerders/families. Daarnaast staan we dagelijks met beide benen op de grond om u van ‘A tot Z’ te begeleiden en ontzorgen om het optimale verkooppunt voor u te realiseren. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of kunt u ons voorzien van een ‘off market’ beleggingsproduct? We komen graag en discreet met u in contact.

   Naast jonge eengezinswoningen/appartementen in het sociale en middenhuur segment, hebben we ook andere zoekprofielen voor andersoortige woningbeleggingen. Bekijk onze zoekprofielen voor meer informatie.

   “Onafhankelijk, creatief, persoonlijk en altijd met het oog voor of met de focus op oplossing & meerwaarde.”

   Contact   +31 26 205 14 60
   info@vanderstelt.com
   p/a Journey Offices                                                 Velperplein 23                                                                 6811AH Arnhem                                                        Nederland

       Jacqueline van der Stelt
       VANDERSTELT

   Algemene voorwaarden | Privacy Statement 
   Copyright © 2017-2023 VANDERSTELT